Wanneer en hoe laat zijn de wedstrijden op het WK Hockey 2014 in Den Haag? Alle antwoorden staan hieronder. Het WK hockey is van 31 mei 2014 tm 15 juni 2014 in en rond het Kyocera Stadion in Den Haag. Kyocera is overigens onlangs officieel sponsor geworden van het WK Hockey 2014 en de KNHB. Rondom het Kyocera stadion (ook wel bekend als het ADO Stadion) worden dagelijks tal van hockeyactiviteiten georganiseerd. Op het Hockey Park rondom het stadion zijn er muziekoptredens, activiteiten voor de kinderen en culinaire verrassingen. Ook komen er allerlei extra evenementen zoals het Jeugd World Hockey Festival, trainerscursussen en interessante seminars. Verder organiseert de gemeente Den Haag een cultureel festival, en is er op het strand een internationaal beachhockeytoernooi.

programma en speelschema wk hockey 2014 den haag


Op het WK Hockey strijden de twaalf beste landen van de wereld om de wereldtitel hockey. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen zijn er twee poules van zes teams.


Poulefase WK Hockey

In de poulefase zijn er elke dag 4 wedstrijden in het Kyocera stadion en 2 wedstrijden in het GreenFields stadion. Zeker is dat er elke dag een Oranjewedstrijd is, van de mannen of van de vrouwen.

Speeltijden WK hockey 2014


Weekend om 10.00 uur, 13.00 uur, 15.30 uur en 18.00 uur in het Kyocera stadion
om 11.30 uur en 14.00 uur in het GreenFields stadion
Doordeweeks  om 12.00 uur, 14.30 uur, 17.00 uur en 20.00 uur in het Kyocera stadion
om 13.30 uur en 16.00 uur in het GreenFields stadion
Op woensdagen zijn er geen wedstrijden.

Finales

In de slotfase van het toernooi staan er dagelijks 3 wedstrijden in het Kyocera stadion op het programma, en 1 wedstrijd in het GreenFields stadion. De finale dames is op zaterdag 14 juni, de finale heren op zondag 15 juni.

Speelschema

Het voorlopige speelschema, met de volgorde van de wedstrijden wordt binnenkort bekend. Het definitieve speelschema met alle deelnemende landen is 1 januari 2014 bekend.


Kaartverkoop

De kaartverkoop voor de losse wedstrijden van het WK starten op 24 juni. De kaartverkoop voor de passepartouts van het WK, dus voor alle wedstrijden en finales, is al wel gestart.

Het officiele WK Hockey Oranje overhemd

Ga je naar het WK Hockey in Den Haag? Dan kan je niet zonder het oranje overhemd van ShirtsofHolland. Alle lezers van dit blog ontvangen 10% korting op het overhemd (of klik op de afbeelding en de korting wordt automatisch verrekend).

wk hockey 2014 oranje overhemdOpmerkingen weergeven

Laden